Всюди один. (Свічка на вітрі)

Всюди один... Свічка на вітрі четвер 14 жовтня 19:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Щедра й невичерпно родюча українська земля подарувала загальнолюдській плеяді геніїв незгасимий Світоч — Тараса Шевченка, Тираноборця та Пророка, Спікера свободи, який поставив на сторожі біля своїх земляків, «рабів німих», огненне слово, а в «Заповіті» дав їм заклик: «Кайдани порвіте!».

Небагато, кому випало безсмертя, досягли його такою дорогою ціною, як Тарас Шевченко. Доля не шкодувала для нього найжорстокіших випробувань і страждань. Прожив Шевченко лише 47 років, з них двадцять п’ять — у кріпосному рабстві, десять — у солдатчині і засланні. А решту — воюючи з нестатками, хворобами, плекаючи нездійсненну мрію про створення сімейного вогнища, елементарного затишку у власному будинку — маленькій хатинці на батьківщині.

У нинішньому театральному трактуванні, всупереч багаторічним хрестоматійним, заїждженим деклараціям і уявленням, гармонійно переплітаються багато мотивів з життя Поета і Художника: творчість, любов, розчарування, каяття, ненависть, здивування, популярність і забуття, прагнення все осягнути…

«… Вистава про долю талановитої людини, яка потрапила під жорна системи. З одного боку, вона викувала його талант, з іншого — понівечила його життя. Це і Шевченко, і не Шевченко, і не лише Шевченко.

В основі постановки — всі тексти, всі вірші Т. Г. Шевченка та спогади про нього. Але він був дуже різним. І слабким, і сильним, і добрим, і несправедливим.

Ми торкнулися лише однієї складової його особистості, насамперед, обдарованості, тому не варто дошукуватися цілковито правдивої ідентичності його характеру. Це, швидше, легенда про Шевченка. Хоча і заснована на фактах його життя.

Легенда про дуже талановиту людину, життя якої було зруйноване системою. Він багато знав, гостро відчував і заслуговував на краще людське щастя, але не судилося.

… У кожного свій Шевченко, як і у кожного — свій Пушкін. У нас — ТАКИЙ!..»

М. Резнікович

Попереднє замовлення