Вій

Вій четвер 15 березня 19:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка представляє:

Докудрама «Вій» — це креативне втілення режисером-постановником, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим п’єси сучасного українського драматурга Наталі Ворожбит. Режисером здійснено постановку вистави, зробленої у новітньому позажанровому форматі докудрами, який дає можливість створити для глядачів «ефект присутності». За визначенням автора п’єси, «документальна драма оживляє персонажів і мову, повертає драматурга до реальності». Тож у своїй докудрамі за мотивами повісті Миколи Гоголя «Вій» Ворожбит, використавши містичну гоголівську фабулу, майстерно переносить сюжетні події твору у сьогочасну реальність.

Двоє французів приїздять в Україну на гостини до своєї «інтернет-знайомої» Оксани і несподівано опиняються у вирі неймовірних подій, які почасти знаходяться за межею об’єктивного мислення, але торкаються потаємних духовних глибин, де приховані відповіді на сакральні питання: Чому так живемо?.. Який спадок залишаємо?.. Чи вміємо каятися, прощати і просити прощення… і не лише для своєї душі?..

Усі непередбачувані авторські ходи, несподівані режисерські рішення, цікаві акторські знахідки спрямовані на створення вражаючого, спонукаючого до роздумів, складного сценічного дійства.

Постановка та музичне оформлення — заслужений артист України Андрій Бакіров

Художник — Ольга Горячєва


Попереднє замовлення