Вій

Вій вівторок 14 листопада 19:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Прем’єра нашумілої в Європі україно-швейцарської вистави «ВІЙ» — спільного проекту театру Vidy-Lausanne і театру ДАХ — відбудеться у Києві 24 січня на сцені Театру імені Івана Франка.

Найновішу постановку театру ДАХ «Вій» можна назвати містичною подорожжю у саме серце невідомої України. Представлена в театрі Віді-Лозанна, де вона і була створена, ця п’єса у постановці Владислава Троїцького, написана KLIMом, вражаюча насиченістю своїх образів, драматичних і музичних сцен, остаточно завоювала швейцарську публіку.

У виставі двоє персонажів-швейцарців опиняються в українському селі. Реалістичність цієї зустрічі підкріплена її правдивістю, оскільки Влад Троїцький вибрав на ці ролі двох молодих акторів із Швейцарії. Ці персонажі прибули в Україну: один з надією знайти бодай якісь сліди своїх родичів, зниклих під час великого голоду 1933 р., інший, у пошуках авантюр, приїхав пізнати цю країну і зустріти справжніх відьом…

Від весільних обрядів, до похорону, картини, створені театром ДАХ, плинуть, як і пісні, і нагадують круговерть образів, створених Сергієм Параджановим у фільмі «Тіні забутих предків».

Уся трупа театру брала участь у створенні музичного супроводу вистави разом із гуртом «ДахаБраха»…

«Вій» — це дивна фреска, книга, в якій кожна наступна сторінка захоплює все більше і більше.

Режисер-постановник: Влад Троїцький. Присвячується Рене Гонсалесу — справжньому чоловіку, яких мало!


Попереднє замовлення