Тев'є молочник

Тев'є молочник субота 26 травня 19:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Унікальне повернення у Театрі імені Саксаганського!

На шанувальників творчості Театру імені Саксаганського чекає унікальна прем’єра — драма «Тев’є-молочар» за творами Шолом-Алейхема.

Більше ста років минуло від дня смерті видатного єврейського письменника українського походження Шолом-Алейхема, але його твори залишаються актуальними і вічно живими на сценах світових театрів. Адже він підносив теми, що торкаються кожного. Життєві теми, що вражають в саме серце та залишають слід у душі.

Постановка такого унікального матеріалу — відповідальна місія для кожного театру. Тільки впевнені у своєму таланті та майстерності театрали можуть втілити його на сцені.

Глядачі зі всієї Київщини вже вкотре переконалися, що саксаганці працюють на найвищому рівні, і будь-який драматургічний матеріал у їхніх руках перетворюється у високопрофесійну, цікаву і живу виставу.

Масштабний проект «Тев’є-молочник» у постановці талановитого молодого режисера Тараса Мазура не став винятком. Режисер додав нові фарби у постановку, від яких вона спалахнула яскравіше та емоційніше.

Спершу погляд глядача охоплює сценографію: посеред сцени, здіймаючись увись, стоїть масштабна багаторівнева та багатофункціональна металева конструкція, на якій відбувається дія і яка є символом затишного дому, спершу народжених, а потім знищених сподівань, дерева втрачених надій та вічної круговерті життя у різні моменти вистави.

У головній ролі — метр саксаганської сцени заслужений артист України Іван Калініченко. Його Тев’є — глибокий, справжній, щирий. Кожне його слово пробирається в саме серце, а хвилювання за його долю бігає мурашками по тілу та виливається сльозами глядачів. У парі з народною артисткою України Лідією Дяченко та заслуженою артисткою України Людмилою Мервою вони створюють цілісний акторський ансамбль — люблячих батьків, досвідчених наставників, вірних друзів. Кожен присутній у залі бачить у них свою сім’ю, своїх близьких і рідних. Вони — персонажі, що живуть у віках, якби не змінювались епохи, куди б не котився всесвіт…

Спеціально підібране режисером-постановником музичне оформлення, яке, здається, є окремим повноцінним персонажем, збагачує та довершує складне, але настільки життєве і живе полотно вистави.

Переглянувши «Тев’є-молочника» від саксаганців, глядачі запам’ятають його назавжди. Бо проходять століття, перероджуються покоління, руйнуються міста, люди ненавидять іновірців, створюють собі ворогів та знищують себе зсередини. І тільки надія на краще майбутнє, як довели герої нової прем’єри, може змінити світ на краще…

Напевно, немає в Україні та й закордоном театру, який не звертався би в різні періоди творчості до легендарного та вічного літературного матеріалу Шолом-Алейхема «Тев’є-молочар».
Кілька років тому у репертуарі Театру імені Саксаганського визначне місце займала вистава «Поминальна молитва» у постановці талановитої молодої зірки української режисури Тараса Буги. Щоразу легендарна постановка збирала повні зали шанувальників та отримувала неосяжну кількість похвальних відгуків.

На запрошення саксаганців режисер повернувся на Київщину, щоб вдихнути у виставу нове життя і надати їй сучасного звучання. Оновлений акторський склад, модернізована сценографія та справжній талант створили яскраве полотно високого мистецтва. І вже 7 грудня театральна публіка Києва матиме змогу насолодитися всесвітньовідомим «Тев’є-молочарем».

На глядачів чекає зустріч із улюбленими артистами-саксаганцями, серед яких метри театральної сцени — народна артистка України Лідія Дяченко («Кайдашева сім’я», «Сватання на Гончарівці») та заслужені артисти України Іван Калініченко («Сто тисяч», «Портрет Доріана Грея»), Людмила Мерва («Баба Пріся», «Коли птахи відлітають») та Всеволод Шекіта («Клінічний випадок, або Скелет у шафі», «Нехай одразу двох не любить»).

Саксаганці обіцяють, що події на сцені та співпереживання героям переллються у захопливу і незабутню мандрівку світом найщиріших почуттів та глибоких емоцій, частиною яких можете стати і Ви…


Попереднє замовлення