"Гдє ві сохнітє бєльйо?" чи "У Києві на Подолі"

«Гдє ві сохнітє бєльйо?» чи «У Києві на Подолі» понеділок 08 лютого 19:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Запрошуємо на комедію Театру української традиції «Дзеркало» ««Гдє ві сохнітє бєльйо?» чи «У Києві, на Подолі…»

(комедію з піснями, чаркою та цимісом, за мотивами водевілю Миколи Янчука).

Ця постановка вже давно користується доброю славою серед любителів театрального мистецтва. Створена режисером В. Петранюком ще в 2005 році — вона була зіграна театром вже більш ніж 600(!) разів.

В чому ж секрет такого успішного довголіття в репертуарі театру і любові глядача?

Історія кохання єврейської дівчини і українського хлопця відбувається в нашій українській Вероні, на Подолі. Дві родини «Монтеккі-Капулетті» сваряться і миряться та їхнім дітям — Рахільці і Богдану — не цікаві релігійні і соціальні проблеми та розбіжності, що ділять мешканців подільського дворику. Їм цікаві вони самі. Їх любов не поділена звичаями і віросповіданням: «Ми з одного племені, кохана! Ми з тобою Божого племені і наші діти будуть жити у своєму дворі, а не в приймах», — каже український Ромео своїй єврейській Джульєтті. Мабуть, у такої молодої пари варто повчитися багатьом нашим сучасникам. Не дивлячись на те, що все це відбувається як анекдот — меседж вистави поважний і вічний: любов переможе і війну, і сварки або ж (лат.) «Аmor vincit omnia»!

Яскрава романтична комедія про два закохані серця в післявоєнному Києві, завдяки своїй реалістичності і актуальності тем — однаково зацікавить і туристичних гостей, і корінних жителів столиці.

Подвір’я київського Подолу наповнене єврейськими і українськими жартами, піснями і сварками. Поки батьки перебувають на єврейському недільному базарі, Богдан і Рахілька, руйнуючи міжнаціональні перепони, зізнаються одне одному в коханні і погоджуються на шлюб. Батьки сваряться і миряться, б’ються і вибачають одні одним, бо найбільший аргумент на користь молодим — це весілля, яке робить з двох різних родин одну велику сім’ю, в одному дворі, у Києві на Подолі.

Вуличний філософ Подола «Гоп-з-точилом» робить зворушливі висновки і повчання, пересипаючи свої філософські гасла рецептами української і ізраїльської кухні, а веселий міліціянт — дільничний Собачко, який завжди напідпитку, підкріплює жартівливу атмосферу міліціянськими байками і анекдотами з подільських вулиць.

Тривалість дійства — 1 год 40 хв, без антракту.

Ролі та актори:

  • Богдан — Іван Коваленко
  • Рахіля — Анна Коваленко
  • Хаім — Дмитро Сторчоус
  • Хома — Вадим Сливчак, Віктор Вернер
  • Сара — Анна Коваленко, Ельзара Бекірова
  • Параска — Ольга Оноприюк
  • Міліціянт Собачко — Ігор Криворучко, Роман Нагірний
  • Гоп-з-точилом — Володимир Петранюк

Автор сценарію та режисер-постановник — Заслужений діяч мистецтв України, художній керівник театру Володимир Петранюк


Попереднє замовлення