Don Quіxote

Don Quіxote субота 17 березня 19:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

«Don Quіxote» («Дон Кіхот») — найромантичніша подорож відомого лицаря на край світу, на край кохання

Сенсаційний сучасний експериментальний ballet of light про пригоди найпопулярнішого ідальго усіх часів та народів. За мотивами роману Мігеля де Сервантеса. За мотивами легенд та міфів про Дон Кіхота. За участю найактуальніших молодих українських акторів. Захоплююча подорож легендарного романтика-лицаря — у новому проекті — це актуальна сучасна хореографія та унікальна партитура світла. Рух народжує світло, світло народжує рух. Так народжується мрія. Отже, ballet of light (балет світла) — багатовимірний умовний жанр нового проекту, який і передбачає подорож сучасної Людини до Світла крізь темне марево часів.

Образ Дон Кіхота у світовій культурі — це споконвічна спроба розгадати таїну його невгамовної душі, відчути та зрозуміти високі наміри лицаря-дивака, якого полонила власна мрія. Який вже декілька століть мандрує найкращими сценами світу. Цей образ намагались розгадати у десяти відомих балетах (серед яких найвідоміший, класичний, на музику Людвіга Мінкуса), а також у різних операх та мюзиклах.

Нова спроба доторкнутись до таємниці душі великого романтика — вже засобами сучасного музичного пластичного театру — це також відчайдушна подорож у раніше невідомі світи. Лише в Києві, на сцені Жовтневого палацу, новий Дон Кіхот існуватиме — на межі світу і світла, мрії і фатуму. Руху і музики. Новий Дон Кіхот — сучасна людина і символ багатьох культурних епох.

Прем’єрний арт-проект — це спроба синтезу хореографії, світла, драматичної гри, пластичних асоціацій.

Це вистава-сповідь та подорож-метафора. Вперше Дон Кіхот вирушить у далеку путь зі своєю вірною подругою, яку ласкаво називає РосінанТА. І сама Доля випробовує його повсякчас — небезпечними зустрічами, власними мріями, химерними зачаруваннями. Доля, як і РосінанТА, і Герцогиня — мають жіноче обличчя та жіноче серце. І мандри сучасного Дон Кіхота — це, власне, і є його шлях не тільки на край світу (аби знайти свою мрію), але і на край світла, аби серед похмурої ночі життя відшукати єдине кохання, яким повсякчас марить цей найвідоміший лицар усіх часів та народів.

Вперше сценічний простір в сучасній хореографічній історії про Дон-Кіхота — крізь призму світлотіні. Чорне та біле, світло та темрява. Чорний кабінет сценічного простору трансформується у сни та реальні подорожі легендарного героя. Саме його подорож — крізь світло і тінь, крізь день та ніч, крізь марення та відчуження — і є очевидним концептом прем’єрного проекту, у якому сучасний глядач відкриє для себе нового Дон Кіхота.

ОЛЬГА СЄМЬОШКІНА — головний балетмейстер Національного театру імені Івана Франка. Брала участь у створенні найпопулярніших українських вистав — як у Києві, так і в інших містах України. Серед найгучніших проектів — «Оскар і Рожева Пані», «Гамлет» (в Івано-Франківську). Ольга працює в найрейтинговіших українських телевізійних проектах «Танці з зірками», «Танцюють всі!».

ЮРІЙ ЗВОНАРЬ — композитор

КАТЕРИНА МАРКУШ — художник


Попереднє замовлення