Біла ворона

Біла ворона субота 06 квітня 19:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Поема «Біла ворона» була написана Юрієм Рибчинським у 1989 році. Темою твору стала історія Жанни Д’Арк, яка очолила боротьбу французького народу у часи столітньої війни. Вперше в історії, під час цієї війни за національне визволення французів від англійського поневолення, з народності формувалася нація.

Поет Юрій Рибчинський розповідав, що обирав для свого твору значущий персонаж, жертовний і величний. Саме такою він метафорично зобразив Жанну:

«Дивовижна дочка народилася,
Народилася в зграї ворон.
Нерадивою, гордою, вільною
Та потворою, звали її.
Та тому, що була вона білою!
Не такою, як всі крикуни!»

У 1991 році спільно із композитором Геннадієм Татарченковим, Юрієм Рибчинським була створена перша українська рок-опера «Біла Ворона», яка стала тоді справжнім мистецьким вибухом. Складна, мелодійна, емоційна музика у поєднанні із потужними акцентами змісту — рок-опера мала значний вплив на слухачів. Кілька разів «Біла ворона» ставилася на українській сцені, пісні з рок-опери виконувалися відомими естрадними співаками в різних країнах.>

Сьогодні тема твору набуває нового, актуального, в чомусь вирішального для України значення. Пронизані відчаєм долі, наповнені болем відчуття, горе і страждання людей — за трагедією, яку пізнає народ, невідступно слідує процес формування нації. Саме сьогодні, як ніколи, питання консолідації, єднання людей стають надзвичайно важливими для українського народу. Версія рок-опери «Біла ворона», створена Національною оперетою України — це бачення сьогодення крізь алегоричні призми мистецтва. Чесно. Сміливо. Відверто.


Попереднє замовлення