Балет «Radio&Juliet. Quatro.»

Балет «Radio&Juliet. Quatro.» середа 06 грудня 19:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Radio and Juliet і Quatro: історія кохання під музику Radioheаd повертається після 3-річної перерви!

Балет Radio and Juliet - це симбіоз сміливих думок словенського хореографа Едварда Клюга і новаторської музики однієї з найбільш успішних рок-груп сучасності Radiohead. Тонка емоційна музика Radiohead (O. K. Computer) , незвичайна пластика Едварда Клюга, замість декорацій — світлові ефекти та відеоінсталяції. Все це змушує глядача зануритися в безсмертну історію Шекспіра про двох веронських закоханих і подивитися на неї під іншим кутом!

Постановка Radio and Juliet була створена в 2005 році словенським хореографом Едвардом Клюгом, змінив підхід до вічної історії Шекспіра. Сміливий підхід Едварда викликав резонанс у Європі, США і Азії, де постановка була прийнята з приголомшливим успіхом.

Головну партію у виставі виконує зірка світового балету Денис Матвієнко. Денис — зірка балету, єдиний володар чотирьох гран-прі світових балетних конкурсів. Також у виставі задіяні артисти The Great Gatsby Ballet, підкорив Європу.

З моменту появи в Україні Radio and Juliet викликав величезний резонанс — і з першого показу завоював любов глядачів. Завдяки своїй сучасності цей спектакль залучив як прихильників, так і тих, хто ще вчора не здогадувався про існування балету!

За два роки балет Radio and Juliet показали в Києві 9 разів. Кожен раз виступ проходило при повному аншлагу з довгими і бурхливими оваціями! Виставу побачили більше 12 000 чоловік.

«…Під музику культової рок-групи Radiohead, на якій виросли сучасні 30-річні, розгортається знайома всім трагічна історія. У буквальному сенсі вдалося „узяти за душу“ майстерністю і щирістю виконання: співпереживання трагедії не залишала зал аж до останніх секунд вистави…»
«…Підлоги розкритого піджака Дениса Матвієнка (виконавець ролі Ромео) весь час описували в танці хитромудрі дуги і еліпси, ніби передаючи постійне кружляння героя на краю прірви між життям і смертю. А Анастасія Матвієнко, відіграла партії Кармен і Джульєтти, в кінці „Radio & Juliet“ показала таке вміння підпорядкувати тіло заданому хореографічному малюнку, що навіть маючи балетна публіка вибухнула від захвату.».

Балет Quatro

Балет Quatro — перший приватний проект за всю історію премії «Золота маска», який отримав відразу 4 номінації та став лауреатом премії «Золота маска» у номінації «Краща чоловіча роль у балеті»

Музика до балету Quatro була спеціально написана композитором Мілко Лазаром, хореографія - відомого словенського хореографа Едварда Клюга, відомого своїми постановками Radio&Juliet, Весна Священна, ПерГюнт та інші. На сцені - віолончель, фортепіано і танцівники. Нічого зайвого…

«…Інтонації рухів змінюються щомиті, складаючись в складну пластичну мелодію. Пластика виконавців наче пульсує, захоплюючи різноманітністю емоційних відтінків. Світ Quatro — це світ мегаполісу з його нервовими ритмами, конфліктами і непередбачуваністю…»
«Quatro — брат-близнюк свого попередника. Як і Radio & Juliet, в ньому панує все та ж естетика експресіоністського мінімалізму, все та ж нервово пульсуюча статика. Цей балет трепанирует хворобливі стосунки між статями, витягуючи замість причин і наслідків десятки питань і відчайдушних криків в порожнечу. Герої цієї вистави існують в ньому ніби автономно і лише іноді, на перший погляд, випадково синхронізуються з ритмами партнерів на зразок того, як мають різну частоту і амплітуду коливань маятники періодично входять в унісон. Маятникоподібні, конвульсивні і інерційні руху є фундаментом хореографічної конструкції, архітектуру якої задає монотонна музика Мілко Лазара…»

Попереднє замовлення