Акомпаніатор

Акомпаніатор неділя 24 червня 19:30

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

У Національній опереті України відкривається Нова сцена Stage_Lab. На нульовому поверсі історичної театральної будівлі, що на Великій Васильківській 53/3, розташується сцена, де для невеликої аудиторії (~40 осіб) будуть створюватися різножанрові вистави камерного формату.

Одноактна п’єса французького драматурга Марселя Мітуа «Акомпаніатор» відкриває Експериментальну сцену (Stage Lab) у Національній опереті України. Вистава буде представлена у постановці Олександра Білозуба, відомого українського художника, режисера і актора. В Україні та за кордоном відомі дві моновистави Олександра Білозуба: «Я сьогодні сміюся з себе…», присвячена Олександру Вертинському, та «Пісенька на три такти» про Чарлі Чапліна. Художник -постановник Олександр Білозуб співпрацював із українськими і зарубіжними режисерами: Богданом Струтинським, Андрієм Жолдаком, Атілою Віднянським, ін.

«Моновистава „Акомпаніатор“ буде камертоном того, що відбуватиметься на експериментальній сцені, — вважає Олександр Білозуб, — Це буде аналіз, лабораторія, експеримент з тим, чим живе театр. До того ж це — витончена французька драматургія, для якої характерна моноформа».

Режисер-постановник вважає, що основна особливість моновистави це — сповідальність, відвертість із самим собою, готовність бути гранично відкритим.

Тема моновистави — театр. У виставі йдеться про те, що стосується всіх, хто займається театром, не тільки акторів та режисерів. Люди, які стоять за кулісами, багато в чому визначають успіх п’єси. Герой — акомпаніатор, його робота — супроводжувати успіх кумирів. А одного разу доля дає йому шанс бути в яскравому світлі рампи! Його сповідь перед публікою завершується тим, що артист, який спізнювався, виходить на сцену… Що в цей момент відчуває акомпаніатор? Відповідь знатимуть глядачі моновистави «Акомпаніатор».

У головній ролі — з. а. України Ася Середа-Голдун
Режисер-постановник, автор сценографічного рішення — Олександр Білозуб.
Художній керівник — н.а. України Богдан Струтинський.

Постановча група:

  • Режисер-постановник, художник-постановник — Олександр Білозуб
  • Пластика — Вадим Прокопенко
  • Світлове оформлення — Руслан Долинич, Андрій Севастьянов
  • Звукорежисер — Тарас Райко
  • Помічники режисера — Максим Козолуп
  • Дійові особи та виконавці:
  • Акомпаніатор — з. а. України Ася Середа-Голдун

Попереднє замовлення