Оскар і Рожева Пані

Оскар и Розовая дама понедельник 04 июня 19:00

Данное событие прошло :(


Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Знаменитий у всьому світі епістолярний роман сучасного французького класика Еріка-Еммануеля Шмітта («Оскар і Рожева Дама») про хворого дитину, яка пише листи Богу за спасіння душі, свого часу розірвав серця Заходу. Десятки вистав в Європі, Канаді і Америці, фільми на всіх континентах. Цю ж вічну історію перечитують в Україні — з акцентом на наші колізії, на наших реальних дітей.

Вистава «Оскар і Рожева дама» з Ірмою Вітовською в головній ролі і музикою «Океану Ельзи» — це історія невиліковно хворого хлопчика, який пише листи Богу. Постановка — благодійна. Творці вистави прагнуть привернути увагу до паліативної допомоги хворим, яких лікарі вже не в змозі врятувати.

Текст Шмітта тут адаптують не в моно-версії і не дуетному варіанті (як у деяких гучних постановках на Заході і в РФ). Тут, у нас, практично кожну сторінку Еріка-Еммануеля розкладають на різні голоси. Візуалізують унікальною анімацією Андрія Ярмоленка, зачіпають за душу піснями Святослава Вакарчука і оживляють практично кожен, навіть другорядний, образ.

Рожева Дама (народжена фантазією Шмітта) — посередниця між Богом і Людиною. Дама, бачачи муки хлопчика, пропонує йому захоплюючу гру: нехай не на порятунок, але в продовження життя. Кожен день писати листи Богу. У Оскара вийшло всього 10 листів.

Він — десятирічний горобчик — втрачає власну життя, заповнюючи вселенську й особисту втрату — вірою, мрією, послання Господа. І йому, бідному, вже не так боляче. Не так…

Дивовижний по гостроті відчуттів спектакль. Аншлаги в Києві, Одесі, Львові, Харкові — і на всіх виставах відкриті обличчя і сльози глядачів, які перероджуються разом з маленьким Оскаром і знаходять силу життя.


Предварительный заказ