Чарівна флейта

Волшебная флейта суббота 03 октября 19:00

Данное событие прошло :(


Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Вперше в Україні відтворення оригінальної версії опери Амадеуса Моцарта «Чарівна флейта»

Понад 100 артистів на одній сцені. Живе оригінальне виконнаня на Німецькій мові.

Всесвітньо відомий український режисер-постановник Андрій Маслаков вперше з моменту створення відтворить в Україні оригінальну версію лібрето Еммануеля Шікандера.

Мабуть, в світі немає більше такого твору, де б настільки органічно поєднувалися і простота і складність, символи та ідеї. Під покровом чарівності Моцарт створює філософську притчу, де втілює ідеал справедливого суспільства, в якому шлях до щастя пролягає крізь випробування. Захоплююча історія містить глибокий релігійний сенс і безліч масонських символів. Адже Моцарт і Еммануель Шиканедер, автор лібрето, — були членами таємного братства. У головній ідеї опери вони втілили основні постулати масонства: віру в найвищу сутність, вихід з пітьми до світла через посвячення. Оперу пронизують масонські знаки, церемонії і ритуали.

Українська прем’єра «Чарівної флейти», як ніколи на часі. Адже її режисер-постановник Андрій Маслаков, звернувшись до оригінального лібрето німецькою мовою, й віднайшовши дуже важливі епізоди, центральною темою постановки робить вічну боротьбу за владу і ресурс. А в ній стикаються, як в усі часи та в усіх народів — достойні і не достойні, фахові й не фахові…

Андрій Маслаков — соліст Національної Опери України імені Т. Г. Шевченко, соліст Національної Філармонії України. Навчасвя понад 10 років у Німеччині. За свою кар’єру, прийняв участь у понад 500 оперних виставах у більш ніж 40 країнах світу, як оперний співак.

Величезний досвід режисера-постановника Андрія Маслакова, який він здобув втілюя свої задуми по всьому світу в часності на Кубі в операх «Кармен» та «Тоска», в Египті в опері Джузепе Верді «Аїда» де він задіяв понад 150 українських артистів на одній сцені і відтворив дію у храмі жінки-фараона Хатшепсут допоміг йому здолати всі кордони і відновити оригінальне лібрето Емануеля Шікандера. До виконання головних ролей Андрій Маслаков запросив артилерію українського оперного співу, артистів які прославляют Україну по всьому світу і графік яких розписан на роки врепед. Склад цієї постановки, є воістину чарівний. Українські зірки світової оперної сцени — Ольга Фомічова, Євген Орлов, Андрій Бондаренко, Анжеліна Швачка, Анатолій Погребний, Сергій Макієнко, Іванна Пліш, Ольга Табуліна, Дарья Литовченко, Олег Тонкошкура та ін. А також: хор Київської Опери, національний камерний ансамбль «Київські Солісти», національний академічний духовий оркестр України.

  • Режисер-постановник Андрій Маслаков
  • Хормейстр-постановник — Анжела Масленнікова
  • Диригент-постановник — Сергій Голубничий
  • Художники-постановники — Андрій Маслаков, Анастасія Гнатюк, Олександр Фадєєв. Художник костюмів — Анастасія Гнатюк

Предварительный заказ